oriëntatiecursus

oriëntatiecursus

De oriëntatiecursus is een cursus voor kinderen van groep 2 t/m 4 en groep 5 en 6. Waarin we alle instrumentenfamilies ontmoeten. De cursus wordt afgestemd per leeftijdsgroep. De eerste les is een kennismakingsles, daarna wordt er ongeveer per 2 weken een instrumentenfamilie behandeld. Zie het schema voor een overzicht.

Week 1

Kennismakingsles

Week 2

Slagwerk

Week 3

Slagwerk

Week 4

Strijkinstrumenten

Week 5

Strijkinstrumenten

Week 6

Houten blaasinstrumenten

Week 7

Koperen blaasinstrumenten

Week 8

Toetsinstrumenten

Week 9

Tokkelinstrumenten

Week 10

Laatste algemene les

De lessen zijn elke week ongeveer hetzelfde opgebouwd.

De muziekpop

De muziekpop

In de lessen staat de muziekpop centraal. De muziekpop heeft een iedere week weer andere muziek bij zich. We beluisteren deze muziek en praten over de muziek. Hierna komt er algemene info over de muziekinstrumenten waar we het die week over hebben.

Na het “theoretische” gedeelte gaan we zelf muziek maken met de instrumenten die we behandelen. Daarna komt er een liedje dat we aanleren. Ook spelen we soms nog muziekspelletjes.

Na de 10 lessen hebben de kinderen een bredere algemene kijk op de muziek waardoor ze beter een eventuele instrumentenkeuze kunnen maken.

De cursus bestaat uit 10 lessen die 45 minuten duren. De groepjes waarin de cursus gegeven wordt zijn erg klein, hoogstens 6 kinderen. Hierdoor krijgen de kinderen veel persoonlijke aandacht. De kosten voor de cursus zijn 150 euro inclusief werkboek en materialen.

Wilt u meer informatie dan kunt u altijd bellen of mailen en wilt u zich inschrijven dan kan dat door op de onderstaande button te klikken.

Proefles

Het is verstandig als je op vioolles wilt komen om een proefles te plannen

Het is verstandig als je op vioolles wilt komen om een proefles te plannen

Je kunt dan eens kijken wat het precies inhoudt, kennismaken met de docente en natuurlijk een beetje de sfeer proeven!