De oriëntatiecursus is een cursus voor kinderen van 6 tot 9 jaar, waarin we alle instrumentenfamilies ontmoeten. De eerste les is een kennismakingsles, daarna wordt er ongeveer per 2 weken een instrumentenfamilie behandeld. Zie het schema hieronder voor een overzicht.

Week 1 kennismakingsles
Week 2 slagwerk
Week 3 slagwerk
Week 4 strijkinstrumenten
Week 5 strijkinstrumenten
Week 6 houten blaasinstrumenten
Week 7 koperen blaasinstrumenten
Week 8 toetsinstrumenten
Week 9 tokkelinstrumenten
Week 10 laatste algemene les

De lessen zijn elke week ongeveer hetzelfde opgebouwd.

In de lessen staat de muziekpop centraal. De muziekpop heeft een iedere week weer andere muziek bij zich. We beluisteren deze muziek en praten over de muziek. Hierna komt er algemene info over de muziekinstrumenten waar we het die week over hebben.

Na het “theoretische” gedeelte gaan we zelf muziek maken met de instrumenten die we behandelen. Daarna komt er een liedje dat we aanleren. Ook spelen we soms nog muziekspelletjes.

Na de 10 lessen hebben de kinderen een bredere algemene kijk op de muziek waardoor ze beter een eventuele instrumentenkeuze kunnen maken.

De cursus bestaat uit 10 lessen die 45 minuten duren. De groepjes waarin de cursus gegeven wordt zijn erg klein, hoogstens 6 kinderen. Hierdoor krijgen de kinderen veel persoonlijke aandacht. De kosten voor de cursus zijn 130 euro inclusief werkboek en materialen.

Wilt u meer informatie dan kunt u altijd bellen of mailen en wilt u zich inschrijven dan kan dit onder het kopje ‘inschrijven oriëntatiecursus’.

 

Contact gegevens

Waterviool - Kim Roosendaal

Burgemeester Damsstraat 57 - 5037 NR Tilburg
Tel.: 06 485 682 08 - info[@]waterviool.nl