Vanaf januari 2012 start ik met een nieuwe cursus kleuterviool. De kinderen komen in groepjes op les. De leeftijd van de kinderen ligt tussen de 4 en 6 jaar.

De kinderen krijgen elke week een uur les en daarin behandel ik de methode Mini Viool van Lenneke Willems. Op een zeer speelse wijze wordt viool spelen geleerd. Elke week krijgen de kinderen een les in hun map erbij en zo leren ze stapsgewijs de basisprincipes van het viool leren spelen.

Kim heeft een speciale cursus van Lenneke ( de schrijfster van de methode ) gekregen om nog beter met de methode te kunnen werken.

Ouders zijn er in de les niet bij maar in de methode wordt er gewerkt met huiswerkbladen. Wel zal alle medewerking van de ouders thuis nodig zijn omdat de kinderen nog erg jong zijn om zelf te oefenen. Ouders moeten hier dus dagelijks bij meehelpen.

Aan het einde van het schooljaar is er een uitvoering om aan alle ouders te kunnen laten zien wat de kinderen geleerd hebben.

 

De methode is erop gericht om kinderen met de viool bezig te laten zijn op een kinderlijke manier maar ook zeker om ze wel echt de basisprincipes te leren. Het is dus wel echt vioolles!

 

De lessen vinden plaats in de studio in de Ommenstraat. Start van de cursus is januari 2012. De kinderen hebben een uur les. Ze betalen 12,50 euro voor één les. Vanaf januari zijn er nog 24 lessen dus de cursus tot aan het einde van het schooljaar bedraagt 300 euro. Daar zit nog geen betaling van de huur van viool bij. Het boek moet ook worden aangeschaft.

De lessen vinden plaats op zaterdag van 12.15 - 13.15 uur.

Voor meer info: tel. nr 06-48568208 of info@waterviool.nl

 

De kosten bedragen

Contact gegevens

Waterviool - Kim Roosendaal

Burgemeester Damsstraat 57 - 5037 NR Tilburg
Tel.: 06 485 682 08 - info[@]waterviool.nl