april 2021: hopelijk snel weer optreden!

Het is nu al een hele tijd dat we niet veel kunnen doen door de corona. We hebben in september nog mogen optreden maar vanaf toen is alles stil gevallen. Gelukkig kan ik wel lesgeven, soms online maar gelukkig meestal life, op 1,5 meter afstand.

We zouden dit jaar een sprookjesproject houden maar dat ging niet door. Nu zouden we eind april twee optredens hebben staan maar ook dat kan helaas niet doorgaan. Wel gaan we de examens eind juni houden omdat dit in een groot lokaal op gepaste afstand goed kan maar ik hoop ook dat de leerlingenuitvoering door kan gaan. We gaan gewoon heel hard duimen....

Verder wil ik wel aangeven dat ik het ongelofelijk knap vind van mijn leerlingen dat iedereen zo fanatiek blijft spelen. Mijn praktijk staat erom bekend dat we veel projecten samen uitvoeren en dat is er dus nu geruime tijd niet van gekomen maar toch blijft iedereen spelen, heel erg fijn is dat!

Daarnaast is bijna de eerste winnaar bekend van de 100 dagen challenge. Ik ben benieuwd wie dat gaat worden!

leerlingenuitvoering 2018

Afgelopen zondag 4 maart mochten we weer de jaarlijkse leerlingenuitvoering geven in de kapel van het Jan van Besouwhuis. Het was allemaal nog even spannend of het allemaal zou lukken met het vervoer omdat er wat wegen afgesloten waren voor de huldiging van Ireen Wüst. Maar het viel allemaal erg mee.

We opende de voorstelling met Anne. Ik speelde een mooi duet met haar van Mazas. Daarna kwamen de zusjes Eveline en Stéphanie. Eveline op viool en Stéphanie op piano. Het was even soms moeilijk met het oefenen maar het concert ging erg goed. En dat voor een eerste keer optreden met viool! Ceren kwam erna en speelde au claire de la lune. Hartstikke mooi gespeeld! 

Hierna kwam Janna. Zij speelde het eerste deel van Rieding opus 35. Ze gaat dit jaar examen doen dus dit was een mooie try out. Toen kwam Ovo. Zij speelde het derde deel van Rieding opus 35. Even was het lastig met de overgang naar het volgende blaadje maar dat kwam helemaal goed ;) Suzanne ging daarna met Emma spelen. Emma zong erg mooi en Suzanne speelde het stuk erg mooi. Ze speelde the a team van Ed Sheeran. Lulu kwam hierna. Ze speelde twee stukjes uit waggon wheels. Knap hoe je zo samen met Evert gespeeld hebt!

Jetske en Sanne speelde Tanze maar dan op hun eigen manier. Niet in mineur maar in majeur! Dat wilden ze graag. Het was mooier, vonden ze. Noortje speelde the bagpiper van Jos van den Dungen. Mooi gespeeld hoor, erg sfeervol! Daarna kwamen the fiddle girls. Deze groep oefent om de week een uur. Ze wilden graag met Emma spelen dus we hadden gekozen om all of me te spelen. De versie van Lindsey Stirling. Hard gewerkt dames en een mooi resultaat!

Iris mocht toen Küchler opus 11 gaan spelen. Soms was dit nog lastig in de lessen maar je hebt er een mooi concert van gemaakt. Hard en lang gewerkt en nu mag je het wegleggen! Eveline is de jongste van het stel maar mocht wel twee keer spelen! Ze wilde graag the tapdancer met Evert spelen. Goed hoor.

Hierna kwam de oriëntatiegroep bestaande uit: Reitze, Jurre, Ties, Koen, Mirthe en Charlotte. Ze speelde een liedje met de boomwhackers en het tweede liedje was de danse macabre op allerlei instrumenten. Dat was een feest en knap hoe jullie hadden onthouden wat je waar moest doen!

Alexandra kwam na deze groep met het liedje: with an upbeat. Mooi en zuiver gespeeld. Als laatste soliste kwam Roos. Zij speelde op electrische viool colors of the wind van Pocahontas. Helemaal uit je hoofd, echt knap. Veel mensen waren onder de indruk.

Als laatste groep kwamen de vrolijke strijkerette. Zij speelde een stuk van jungle book en een stuk van pirates of the caribbean met echte piratenmutsen als grapje. We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt hieraan en het plezier spatte ervan af, leuk hoor!

Als toegift hebben Lulu en Roos nog even een bekend televisieliedje gespeeld dat ze afzonderlijk van elkaar hadden uitgezocht en mee op de les kwamen, haha. Dat was een leuk grapje.

De programma's zagen er supermooi uit! Dank daarvoor Natascha. Ook wil ik Emma bedanken voor haar mooie zangspel. Evert natuurlijk voor zijn altijd hele fijne pianobegeleiding en uiteraard Arnold die meespeeld, meehelpt en mee organiseert. Heel erg bedankt!

examens

Afgelopen zaterdag, 20 mei 2017, hebben er weer examens plaatsgevonden in de praktijk. Roos Prins, Noortje, Roos Rijnen, Kira, Anouschka en Anne hebben erg mooi gespeeld en we hebben een hele fijne middag gehad. Ze zijn allemaal geslaagd en ze hebben enorm hard hiervoor gewerkt! In de commissie zaten Leontien Akkermans en Annemieke Corstens. Ik wil zeggen dat ik enorm trots op de examenkandidaten ben. Rust lekker uit en dan kunnen we daarna door met het instuderen van de eftelingmuziek!

April 2019

Afgelopen week hebben we de leerlingenuitvoering mogen geven in het Jan van Besouwhuis in Goirle. Er waren veel leerlingen die voor de eerste keer mochten optreden. Best spannend dus allemaal. Maar wat heeft iedereen het goed gedaan!

Het was voor sommige heel fijn om eerst in de groep op te treden en daarna als solist. De twee jongste leerlingen hebben flink lopen shinen! Zo mooi om te zien. De foto's staan al op de website. Er komt ook nog een filmpje maar die volgt later.

Aan het einde van de leerlingenuitvoering hebben we de videoclip van de danse macabre gepresenteerd. We hebben deze eind februari opgenomen in een weekend. op zaterdag zijn we naar de LEF studio gegaan in Uden. De zondag daarna mochten we de clip opnemen in de Goirkese Kerk in Tilburg. Het eindresultaat kun je al zien op de website. Het staat onder media-youtube. Ik ben erg trots op het eindresultaat en wil via deze weg nogmaals iedereen danken die het mogelijk hebben gemaakt. Zo tof!

Dit jaar zijn er geen examens en verder geen activiteiten. Er komt, voor viool, een rustigere periode aan waarin we lekker hard kunnen werken aan de lessen. Ik ga nieuwe projecten in elkaar zetten voor komend schooljaar.

Wintergloed

Afgelopen zaterdagavond mochten we tijdens festival Wintergloed spelen in de Piushaven in Tilburg. Het werd een erg sfeervol optreden. Het eerste optreden was tijdens de lampionnenoptocht. Daarna nog twee keer gespeeld tijdens het festival. Erg sfeervol om de beelden te zien. Ik zal binnenkort foto's en filmpjes op de website plaatsen. Tijdens het laatste optreden begon het een beetje te sneeuwen. Dit was erg mooi met alle lichtjes en het meezingende publiek. De leerlingen hebben enorm hard gewerkt want het was natuurlijk wel erg koud!!!! Deze zaterdag gaan we spelen in verzorgingstehuis De Heikant en volgende week zaterdag is er weer de jaarlijkse Waterviool on tour. We gaan dan langs vier verzorgingstehuizen om kerstliederen te spelen. Dus....binnenkort foto - en videomateriaal hiervan!

kerst 2016 en een nieuw jaar

Op zaterdag 24 december 2016 is waterviool on tour gegaan. We reden met 6 auto's naar 5 verschillende plekken in Tilburg waar we een kerstoptreden gaven. De eerste plek was De Grebbe van Amarant, daarna verzorgingstehuis De Herbergier, daarna De Spar, toen verzorgingstehuis Den Herdgang en als laatste Zwijsen.

Lees meer: kerst 2016 en een nieuw jaar

update Waterviool

Beste allemaal,

 

we hebben een drukke tijd achter de rug met enorm leuke projecten. We hebben eind oktober op een halloweenfeest gespeeld bij evenementenbureau Arjan van Dijk. De foto's van het evenement staan al op de website. Filmpje volgt later. Daarna hebben we meegespeeld, in november, met het Oosterhouts Symfonie Orkest. We hebben een stuk van Mozart en Handel uitgevoerd. Daarnaast hebben de leerlingen het lied: walking in the air mogen spelen. Het orkest voerde namelijk ook de sneeuwman uit. Met kerst hebben we het even rustig gehouden en gewoon een middag samen kerstliedjes gespeeld. Ook wel eens lekker. In het nieuwe jaar gaan we een heuse clip opnemen van de danse macabre. We gaan dit opnemen in een professionele studio en de clipopname is in de Goirkese kerk in Tilburg. Daarna komt uiteraard weer de leerlingenuitvoering in het Jan van Besouwhuis in Goirle.

Al met al hebben we al een leuk eerste gedeelte van het schooljaar erop zitten. Hopelijk wordt het tweede gedeelte net zo fijn! 

Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling toe en tot in het nieuwe jaar!

start nieuwe cursus januari 2018

Per januari ga ik een nieuwe cursus speciaal voor kleuters aanbieden. Deze cursus spreidt zich uit over 4 maanden. De kinderen krijgen een uur les. We gaan in kleine groepjes aan de slag met de viool. We leren niet alleen viool spelen maar ook spelenderwijs algemene muzikale ontwikkeling. Dmv veel zingen en muziekspelletjes maak ik de kleuters nieuwsgierig naar de viool en muziek. Ik wissel snel dingen af zodat de kinderen betrokken blijven bij de les. Vindt een kleuter het zo leuk, dan kan hij/zij zich daarna aanmelden om privévioolles te krijgen.

Heb je interesse of ken je iemand die dit erg leuk vindt, dan kun je contact opnemen met Kim Roosendaal van muziekpraktijk Waterviool. Tel. nr is 06-485 682 08 of mailadres: info@waterviool.nl.

 

optreden in de Back 25 september 2016

Afgelopen zondag hebben we met een aantal leerlingen opgetreden in het wijkcentrum "de Back"in de wijk Zorgvlied in Tilburg. We mochten Waterviool presenteren. Het was erg leuk want er waren ook een aantal leerlingen bij die voor de eerste keer optraden: Amy, Alexandra en Tjabbe. Verder had Janna superhard gewerkt met een heel mooi resultaat. Ovo en Roos Rijnen traden samen en alleen op. Superleuk hoe die meiden elkaar gevonden hebben: thuis gaan ze samen door met vioolspelen en in de pauze gingen de meiden swingend uit hun dak met een dansje! Daarnaast speelden moeder en dochter: Anouschka en Nele een mooi duet. Nele de moeilijke partij en mama de makkelijke! Knap van Anouschka dat ze ook een Mozart duet ten gehoren bracht. 

De leerlingen hebben het super gedaan. Op naar het optreden in december: kerst.

einde schooljaar 2017-2018

We zijn bijna klaar met het schooljaar 2017-2018. We hebben nog twee weken te gaan maar we gaan dan ook nog hele leuke dingen doen! Op zaterdag 23 juni 2018 gaan we repeteren tijdens het tuinfeest in de tuin van Sanne. We nemen allemaal lekkere dingen mee en zullen tijdens het diner lekker gaan smullen. Ook gaan we nog een leuke knutselactiviteit houden voor wie wil! 

Om 19.00 uur geven we een concert met alle Efteling muziek die we kunnen spelen. Iedereen is welkom: gratis entree in de Hasseltstraat 91 in Tilburg. We zullen daar ook allemaal verkleed zijn. Op vrijdag 6 juli gaan we echt spelen in de Efteling tijdens de zomeravond. En daar sluiten we het jaar dan ook mee af.

Het is een mooi jaar geweest want we hebben allemaal weer mooie dingen gedaan: gespeeld tijdens de kersttour maar ook in de Piushaven. Daarnaast hebben we een mooie leerlingenuitvoering gehouden en zijn er examens geweest. Een mooi jaar dus!

Komend jaar gaat het wat drukker worden want we gaan op een halloweenfeest van Arjan van Dijk spelen, we spelen mee met het Oosterhouts Symfonie Orkest en we gaan in een echte studio een clip opnemen. Daarnaast hebben we natuurlijk de jaarlijkse leerlingenuitvoering. Ik heb zin in de vakantie maar ook heel veel zin om volgend jaar weer mooie projecten weg te zetten en lekker veel viool te spelen, natuurlijk. 

Fijne vakantie allemaal en tot volgend schooljaar!

 

einde schooljaar

Beste allemaal,

het is weer het einde van het schooljaar 2016-2017. Even een klein verhaaltje over dit jaar. We hebben weer veel gedaan. We zijn begonnen met de eerste kersttour door Tilburg langs verzorgingstehuizen. Het was superfijn om de mensen een muzikale groet te brengen. Volgend jaar staan we alweer geboekt! Dank voor alle rijouders.

Lees meer: einde schooljaar

efteling 2016

Op donderdag 28 juli zijn we met Waterviool naar de efteling geweest om eftelingmuziek te spelen. Dit jaar zijn we samen met De Fiedelino's uit Drunen gegaan. Het was erg leuk omdat we zo met een hele grote groep gingen spelen. We hebben mooi gespeeld en het publiek was erg enthousiast. Tussen de twee speeltijden in hebben we gepicknickt en dat was ook erg gezellig. Iedereen had wel iets gemaakt waardoor er meer dan voldoende eten was. Daarna hebben we weer een half uur eftelingmuziek ten gehore gebracht. Erg leuk. Binnenkort zullen de foto's ook op de website geplaatst worden. Dat geeft een goede indruk van de sfeer die dag. Na het spelen ( en trouwens ook ervoor ) mochten we het park in. Dit was ook erg leuk, op een enkel ongelukje na!!! Ja en zelfs Kim en José zijn in de Baron geweest. Hopelijk mogen we volgend jaar weer komen.

Contact gegevens

Waterviool - Kim Roosendaal

Burgemeester Damsstraat 57 - 5037 NR Tilburg
Tel.: 06 485 682 08 - info@waterviool.nl